A narrow pathway in a garden surrounded by a lot of colorful flowers

Volite prirodu?

To znači da vam je stalo da živite u zdravom okruženju – bez otpada.

Možda niste znali da postoji efikasan način da se ukupna količina otpada smanji za polovinu.
I ne samo da se smanji, već da takav otpad umjesto smeća postane RESURS.

Veoma jednostavno – uz pomoć EM BOKASHI metoda kompostiranja organskog otpada.

Bilo da su u pitanju ostaci hrane (meso, riba, varivo, tjestenina, žitarice, pa čak i sitne kosti) ili neki drugi organski otpad (pokošena trava, lišće, grančice, biljni materijal…), pomoću ovog metoda se može transformisati u vrhunsko đubrivo za biljke.

02
03

Zasluga za to pripada korisnim – efektivnim mikroorganizmima™

Njihova primarna uloga je da vrše proces fermentacije. Na taj način oni sprečavaju nastanak neprijatnih mirisa i truljenja. Mikrobi takođe proizvode brojne bioaktivne supstance, poput enzima, vitamina, antimikrobnih sredstava i fitonutrijenata, koji pogoduju razvoju biljaka i pomažu u prevenciji bolesti i suzbijanju štetočina. Zemljište postaje zdravije i otpornije.

EM BOKASHI se može primijeniti na sav organski otpad.

„Sve što je nastalo od/iz zemlje, trebalo bi joj se vratiti.“

Pokošena trava, suvo lišće, ostaci cvijeća, voće, povrće, stajnjak – sve se to može iskoristiti za pravljenje EM BOKASHI komposta.

Na taj način se dobija đubrivo koje se ne ispira, lako je za manipulaciju i puno mikroba i njihovih metabolita, a sadrži bogatstvo organske materije za izgradnju kvalitetnog zemljišta

04
A closeup shot of a cracked ground surface

Naravno, postoje i drugi preparati na tržištu...

Ali njihova cijena je višestruko veća i zahtijeva da se pridržavate strogih uputstava o bezbjednosti i načinima primjene. Pored toga, primjena nekih preparata može dovesti do ozbiljnih poremećaja prirodne ravnoteže u zemljištu, što je jedan od glavnih uzroka pojave bolesti i štetočina.

Primjena EM tehnologije je sigurna, a uz to i veoma jednostavna.

Za više do 30 godina primjene nije zabilježen niti jedan primjer njenog štetnog dejstva. Ne treba vam ni neko posebno znanje ili stručnost da biste dobili dobre rezultate.

06
smiling young handsome slavic gardener in uniform and hat looking at camera showing thumb up isolated on green background with copy space

Da, postoji jedan uslov...

Da bi EM BOKASHI metoda dala očekivane rezultate, potrebno je da nam date više informacija o tome na koji način biste koristili ovako dobijen kompost.
Da li imate svoju baštu, vinograd, voćnjak i dr.? Ili biste samo željeli da budete odgovorni prema prirodi i da date lični doprinos očuvanju životne sredine…

 

Zato,

Kontaktirajte s nama i zatražite besplatne savjete i informacije.

Pozovite nas: 069 325 838

08

Ili se prijavtie ovdje: